Hanglamp ophangen, hoe doe je dat?

Hanglampen ophangen

Een hanglamp ophangen lijkt misschien een lastige taak, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar basishulpmiddelen en een beetje tijd. Als je de woning huurt, kun je de lamp aan een haak hangen en als je de woning bezit, is he tmogelijk om de lamp meteen te installeren in het plafond

1. De stoom onderbreken

Zorg ervoor dat je de elektriciteit afkoppelt voordat je start met dit project. Weet je niet zeer welke stroomonderbreker ervoor zorgt dat het licht werkt, zet je simpelweg de hoofdschakelaar uit. Vervolgens kun je een zaklamp of het natuurlijk licht van buiten gebruiken om de hanglamp makkelijk op te hangen.

2. Het oude armatuur verwijderen

Indien nodig moet je eerst het oude armatuur verwijderen. Hiervoor kun je simpelweg een schroevendraaier gebruiken, zodat je de schroefjes makkelijk losdraaien. Binnen no-time is de dwarsbalk losgeschroefd waarmee de elektriciteitskast is bevestigd. 

3. Een nieuwe armatuur bevestigen 

Vervolgens is het tijd om het nieuwe armatuur te bevestigen. Hiervoor gebruik je simpelweg de instructies die met dit armatuur mee zijn geleverd. Het is in veel gevallen aan te raden om de dwarsbalk uit te lijnen met de achterkant van de overkapping. Draai vervolgens weer de schroefjes vast om alles op zijn plek te houden.

4. Het verbinden van de juiste draden met elkaar

Het is natuurlijk enorm belangrijk dat de juiste draden met elkaar worden verbonden. Alleen op deze manier werkt de hanglamp naar behoren. In veel gevallen krijg je te maken met een zwarte of rode draad en een witte draad. Zorg ervoor dat je draadconnectoren gebruikt om de draden makkelijk met elkaar te verbinden. 

5. Bevestig de hanglamp aan het plafond

Zodra alle draden goed met elkaar zijn verbonden en de elektriciteit goed is bevestigd aan het plafond, is het de hoogste tijd om de hanglamp te installeren. Dit is natuurlijk het leukste gedeelte, want na het bevestigen zie je meteen het gewenste eindresultaat. Hoe je dit doet? Het kapje van de hanglamp bevestig je erg makkelijk over het elektriciteitskasje heen. Heb je bijvoorbeeld een stalen lamp in huis gehaald met een groot frame van staal? Dan is het vaak ook nog raadzaam om de lamp op een paar andere plekken te bevestigen aan het plafond. Uiteraard wordt dit altijd duidelijk aangegeven in de handleiding als dit nodig is.

6. Het bevestigen van de gloeilampen

Ten slotte is het tijd om de gloeilampen in de hanglamp te draaien. Indien nodig kun je de gloeilampen eerst in de fittingen van het armatuur plaatsen. Het is altijd belangrijk om te weten dat de gloeilamp geschikt is voor het type armatuur.  Draai vervolgens de stroomonderbreker om zodat je op deze manier de stroom weer in kunt schakelen. Ga je binnenkort ook aan de slag met deze klus?

Leave a Reply

Your email address will not be published.